kötés

A páva quill

quill cdc

 

A péres, pisztrángos vizek rovarvilágának egyik, ha nem a legjellemzőbb képviselői a kérészek. Rengeteg fajuk van, változatos színekben és méretekben. A halak pedig fogyasztják őket minden életciklusukban, kezdve a lárváktól, az épp kikelni készülő, a subimágó, a teljesen kifejlett imágó, a tojásrakó  formájukon át az elpusztult és a felszínen sodródó  változatig. Ez azt jelenti, hogy valamely stádium imitációjával biztosan eredményesek lehetünk, függetlenül attól, hogy hova és mikor jutunk el egy kis horgászatra. 

Németh István: Az Őzszőr 1. rész

A legjobb bundája a téli őznek van.

A következő irásokban az őzszőrről és annak a légykötésben betöltött szerepéről lesz szó. Természetesen nemcsak az őz, hanem a szarvasszőr is alkalmas a légykötésre, bár struktúrája egy kissé eltérő, de a kötés módja és az, hogy a test mely részéről használjuk a szőrt , megegyezik.

Kulcsszó: 

A Ballydoolagh Bomber

Ballydoolagh használat közben...

1998 decemberében jelent meg Alan Hanna ír legyezőhorgász „Fly fishing for big pike” című könyve, melyben az írországi legyes csukahorgászat során szerzett tapasztalatait foglalja össze. Érdekes látni, mennyit változott a technika azóta. Számtalan sztrímer és rengeteg műszálas anyag jelent meg a piacon, melyekkel gyerekjáték a légykötés. Viszont az a horgásztechnika, amit használt a mai napig ugyanolyan jól megállja a helyét.

Subscribe to RSS - kötés