domolykó

Virág István: A Kenyérlégy

Csorbai Balázs: A domolykó ívása

egy szép domolykó

A domolykó szaporodása

Ebben a rövid cikkben a domolykó ívásáról szeretnék néhány dolgot leírni az érdeklődőknek. A terjedelmi okok miatt némileg sematikus bemutatás célja elsősorban nem egy tudományos mélységű halbiológia előadás monitorra vetése, hanem a legyezőhorgászok körében széltében elterjedt tévhitek eloszlatása, ami talán elvezethet oda, hogy a számunkra oly kedves halfaj állományai ne csökkenjenek tovább.

Kulcsszó: 

Szeretem a Domolykót

Szigetközi domolykó

Szeretem a domolykót. Legyes inaséveim alatt, (melyek máig tartanak) a ritka szlovák kiruccanásokon kívül ezeken a halakon csiszolgattam dobó és légykötő tudásomat több- kevesebb sikerrel. Manapság, bár kevesebb időm jut a horgászatra, mint szeretném, bármikor kapható vagyok egy jó legyes domolykózásra.

Kelemen Szabolcs: Argentin tangó az ejtőernyős Madammal

A Madam X

Egy hétfői klub alkalmával mondtam  Ernőnek,  szívesen kötök neki legyet a boltba – ha ő is úgy gondolja. Megbeszéltük, hogy jelentkezik, ha aktuális lesz. Telt-múlt az idő, aztán az egyik nap üzent, hogy egy barátjának kellene Argentínába kötni pár legyet. Be is mentem a boltba, ahol röviden prezentálta miről is van szó. Nem tűnt túl bonyolultnak a dolog, rábólintottam, mire összeszedtük az anyagokat, amiket szépen haza is vittem. Otthon, pici szörfözés után a netes szakirodalomban, rájöttem mit is kell kötnöm. 

Subscribe to RSS - domolykó