Bemutatkozás

Ezen a honlapon instrukciókkal, történetekkel, hasznos segítségekkel, a lehetőségekhez képest egyszerűen, érthetően szeretném bemutatni az egyik legszebb horgászmódszert, a legyezést. Örvendetes hogy egyre több írás jelenik meg a legyező horgász témában magyarul is, az viszont sajnálatos hogy ebből néhány félrevezető lehet egy kezdő számára.
Mint semmilyen gyakorlati anyag, a legyezőhorgászat sem tanulható meg csak olvasással, így ez a lap is csak támpontot tud adni az induláshoz. Valamint mindenkit biztatni hogy vágjon bele nyugodtan. Mára bebizonyosodott, hogy ebben a jelentős hegyi vizek nélküli kis hazánkban is bőven van olyan halfaj amikre egy legyezőhorgász kiváló esélyekkel próbálkozhat kedvenc horgászmódszerével. Legyen szó száraz vagy nedves legyezésről, streamerezéstől, nimfázásról. Bármilyen öntözőcsatornán, ragadozóval is telepített horgásztavon, kisebb-nagyobb vízfolyáson eredményesek lehetünk legyező horgász módszerrel.
Az ipar szinte minden hónapban előrukkol valamilyen újdonsággal. Elég ha visszagondolunk a nem is olyan távoli múltba amikor még a gumiból készült termékek uralták a gázlóruházat piacát. Légykötés terén a polifoam kér magának mind nagyobb teret, pedig néhány éve max. matrac és csomagolóanyagként volt ismert. Maga a dobás, annak elmélete, a tanítási metódus is hatalmas változásokon ment keresztül az utóbbbi évtizedekben. A felszerelések pedig... elég csak kinyitni egy katalógust, körülnézni az interneten és láthatjuk, milyen zavarbaejtő a választék.
Igyekszem a kezdőknek a haladóknak de talán még a profiknak is ötleteket, információkat adni, hogy legyes túráik során eredményesebbek lehessenek. Úgy gondolom, egyedül ehhez kevés vagyok, ezért igyekszem más tapasztalt és nagytudású legyezőhorgászokat is megnyerni célomnak. Reményeim szerint több kitűnő legyes segíti majd ezt a lapot írásokkal, információkkal.
Amiket itt olvashattok az nem a "tutti", csak egy kis iránymutás, segítség. Abból is csak annyi amennyi szerény tudásomból telik.

 

És végül egy ajánlás ahol minden legyezőhorgászathoz szükséges felszerelést, kiegészítőt, ruházati cikket meg lehet vásárolni, illetve rendelni: